Een prachtig amfitheater

Project Agora: Nuestra Señora del Pilar College

Locaties

Details van de werf

De bouwplaats

  • Bouwbedrijf:
    Construcciones y Obras
    Caspeña
    S.L.
  • Architecten:
    Pablo Moreno Mansilla en Julian Zapata Jimenez
  • C. Cañada Real
    300
    47008 Valladolid
    Spanje
  • Ontwerp en bouw van de Agora van het Nuestra Señora del Pilar College in Valladolid
  • Uitvoerder:
    Revestidec
  • Gebruikte materialen:  het MORTEX® gamma
    Beal International

Een agora in het hart van de school

Het Nuestra Señora del Pilar College
gelegen in Valladolid
heeft een buitengewone renovatie ondergaan.
Optimaal gebruik makend van de grote binnenplaats
besloot het instituut om er een unieke ruimte te ontwerpen
mooi en symbolisch: een ruim amfitheater met een design look en een geraffineerde uitstraling.
De Agora is ontworpen vanuit het verlangen om de manier waarop men in de school circuleert te herdenken waardoor uitwisseling en openheid veel makkelijker wordt.
Het doel van dit project was ook om leerlingen een nieuwe plek te geven om elkaar te ontmoeten en elkaar te vinden.
Gelegen in het centrum van het vierkante gebouw
is de Agora een transversale open ruimte die de verschillende vleugels van de school met elkaar verbindt.
Deze configuratie maakt zowel visuele als fysieke communicatie mogelijk tussen de verschillende centrale punten van de vestiging (bibliotheek
secretariat
hal
klassen…)
Overkoepeld door een opengewerkt plafond van hout en glas
werd de Agora ontworpen in lagen, zodat de leerlingen comfortabel kunnen zitten
terwijl ze genieten van natuurlijk licht en zicht op de lucht.
De school organiseert hier verschillende evenementen.

Projecten zonder grenzen met de” MORTEX® bekleding </h4 bekleding> Dankzij zijn resistentie
zijn flexibiliteit
de fijne dikte en de ongebruikelijke hechting
werd de MORTEX® bekleding gekozen voor de realisatie van dit bijzondere project.
Het was essentieel om een bekleding te gebruiken die gemakkelijk aan te brengen was en die zich aanpast aan de technische beperkingen van een dergelijke ruimte (curven
niveaus
enzovoort)
De architect maakte gebruik van alle mogelijkheden die het MORTEX-product® biedt om een heel unieke kleur te definiëren
nuances en effect in lijn met zijn ambities.
Het resultaat: een adembenemend amfitheater waar jonge mensen van kunnen genieten.